petak, 25. studenoga 2011.

Torta od sira s mandarinama


Sigurno ste već čuli za izreku da netko ima živce kao konj ili da ima čelične živce. E pa baš su takvi živci potrebni za guljenje kožice s kriškica mandarine. Srećom, strpljenje je moja vrlina i nema tog mukotrpnog posla kojeg ne bih mogla obavljati s maksimalnom dozom strpljenja. Za razliku od mene, suprug nema čelične živce i kosa mu se na glavi diže kad vidi s kojim strpljenjem radim neki takav posao.

ponedjeljak, 21. studenoga 2011.

Kinder pingui


Moje nepce je poprilično izbirljivo kada je riječ o slatkišima koje se nalaze na policama dućana. Uz čokoladu, kupujem još samo dva proizvoda, jaffa kekse i kinder pingui. Ne mogu vam opisati svoje veselje kada sam dobila recept za kinder pingui kolač. Krajnji ishod nije okusom istovjetan originalu, ali je zato jako ukusan kolač. Stoga i dalje ponekad posegnem za "pingvinom" na polici.

četvrtak, 17. studenoga 2011.

Slatki kruh s jabukom i cimetom


Ovaj sam tjedan svjedočila masovnom virtualnom pečenju kruha s cimetom. I tko god ga je radio, imao je samo riječi pohvale. Takvom iskušenju je teško odoljeti pa sam morala vidjeti o čemu se radi. Recept je s Coolinarike, a original i cjelokupni proces izrade možete pogledati ovdje. U slučaju da se dvoumite i razmišljate da li isprobati ili ne, možda vam pomogne ovo -  ukusniji, mirisniji i mekši slatki kruh od ovog još nisam jela.

ponedjeljak, 14. studenoga 2011.

Ruže za ...


... Tihanu. Pitate se - zašto? Odgovor je vrlo jednostavan - u trajanju je cupcake natječaj na blogu kod Tihane. Već sam vam pričala kako je ona "krivac" što sam počela raditi cupcakes. Stoga sam joj za ovaj natječaj odlučila pokloniti buket dvobojnih ruža.

subota, 12. studenoga 2011.

Tart s jabukama



Uživanje u hrani nam omogućuju različita osjetila. Osim okusa, k određenoj hrani nas mami njezin izgled i/ili miris. Koji je vaš najdraži miris? Meni je na prvom mjestu kombinacija mirisa jabuke i cimeta. Ima nešto čarobno u tom mirisu, a ako je vani hladno i puše bura ili pada snijeg, čarolija je još veća.

ponedjeljak, 7. studenoga 2011.

Mississipi mud pie



Nekoliko je načina kako volim provoditi slobodno vrijeme, a jedan od njih je proučavati recepte. Listanje kuharica me opušta, a posebno uživam u mirisu novih knjiga. Ljetos sam dobila dvije nove kuharice iz edicije Love food. Kao pravi ljubitelj čokolade zastala sam na receptu za mud pie. Čokoladno prhko tijesto, krema od čokolade i tučeno slatko vrhnje najbolja su preporuka za isprobavanje. Možda ćete kao i ja skeptično pogledati na količinu šećera u nadjevu. Čak sam razmišljala da ga smanjim, ali sam na kraju ipak odlučila napraviti sve po receptu. Za većinu osoba koje su jele je ovo bio odličan kolač. Samo je suprug rekao da mu je prejak okus, ali taj komentar sam i očekivala, jer on ni inače ne voli neke od čokoladnih torti i kolača koji su meni fenomenalni.

srijeda, 2. studenoga 2011.

Keksi punjeni makom


Ukoliko ste redovito gledali seriju "Lud, zbunjen, normalan" sjetit ćete se epizode u kojoj Izet smišlja nove nazive za mjesece u godini potaknut hrvatskim nazivima. Kaže kako su naši puno bolji, jer svaki naziv mjeseca ima određeni smisao. Kad se osvrnem na listopad i pogledam prirodu, vidim da je došlo do velikog razilaženja. Listopad je završio pred par dana, a još uvijek šećemo u kratkim rukavima/laganijoj odjeći. Temperature su ugodne, a neki se čak još uvijek kupaju i sunčaju. Od lišća koje pada ni l. Kuća mi je na par koraka od šume, pa sam uzela fotić da bih vam pokalazala kako posljednji dani listopada izgledaju u mom kraju.